Schuifzoom gordijnen

In een aantal gevallen is het niet praktisch of haalbaar om gordijnen geplooid met haken toe te passen. Bijvoorbeeld als je vitrage op een voordeur of kantelraam wilt plaatsen. Hierbij is het veel handiger om aan de boven- en onderkant een roede of spanveer te plaatsen waar het gordijn op geplaatst wordt.

Aan de boven- en onderkant van het gordijn wordt tijdens de confectie een extra zoom geplaatst, waar de roede of spanveer in geschoven kan worden. Om meer uitstraling te krijgen is het mogelijk om het schuifgordijn te voorzien van stolpplooien.

Schuivende gordijnen

Roede schuif boven

Aan de bovenkant van het gordijn is een zoom aangebracht waardoor de roede geschoven wordt. Bovenop het gordijn wordt een hoofdje van 1,5 cm aangebracht.

Roede schuif boven met stolpplooi (platteplooi) 250%

Aan de bovenkant van het gordijn is een zoom aangebracht waardoor de roede geschoven wordt. Bovenop het gordijn wordt een hoofdje van 1,5 cm aangebracht. De stof is vooraf geplooid met een stolpplooi (platteplooi). 250% met tussenruimte tussen de plooien.

Roede schuif boven met stolpplooi (platteplooi) 300%

Aan de bovenkant van het gordijn is een zoom aangebracht waardoor de roede geschoven wordt. Bovenop het gordijn wordt een hoofdje van 1,5 cm aangebracht. De stof is vooraf geplooid met een stolpplooi (platteplooi). 300% zonder tussenruimte tussen de plooien.

Roede schuif boven en onder

Aan de boven- en onderkant van het gordijn zijn zomen aangebracht waardoor de roedes geschoven worden. Boven en onder aan het gordijn worden hoofdjes aangebracht van 1,5 cm. Het gordijn wordt op spanning gebracht tussen de 2 roedes (spangordijn).

Roede schuif boven en onder met stolpplooi (platteplooi) 250%

Aan de boven- en onderkant van het gordijn zijn zomen aangebracht waardoor de roedes geschoven worden. Boven en onder aan het gordijn worden hoofdjes aangebracht van 1,5 cm. De stof is vooraf geplooid met een stolpplooi (platteplooi). Het gordijn wordt op spanning gebracht tussen de 2 roeden (spangordijn) 250% met tussenruimte tussen de plooien.

Roede schuif boven en onder met stolpplooi (platteplooi) 300%

Aan de boven- en onderkant van het gordijn zijn zomen aangebracht waardoor de roedes geschoven worden. Boven en onder aan het gordijn worden hoofdjes aangebracht van 1,5cm. De stof is vooraf geplooid met een stolpplooi (platteplooi). Het gordijn wordt op spanning gebracht tussen de 2 roeden (spangordijn) 300% zonder tussenruimte tussen de plooien.

Stofverbruik: