Paneelgordijnen

Een paneelgordijn bestaat uit meerdere, brede vertikale panelen gordijnstof die los van elkaar te bedienen zijn. Met een paneelgordijn creëert u een strak uiterlijk voor een grote glazen pui, raampartij of schuifdeur. Doordat elk paneel voorzien kan worden van een andere stof zijn de mogelijkheden eindeloos.

De gordijnpanelen zijn aan de bovenkant bevestigd in een soepel schuivende, aluminium rail. De panelen kunnen daardoor door middel van een koordmechanisme of trekstangen langs elkaar heen geschoven worden. De panelen zijn zo geconstrueerd dat ze in gesloten toestand een aantal centimeters over elkaar heen vallen, zodat inkijk niet mogelijk is.

Het paneelgordijn bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Bovenkant met klittenband
  2. Zijzomen
  3. Onderzoom
  4. Hoekafwerkingen

Bovenkant met klittenband

Aan de bovenkant van het paneelgordijn wordt over de gehele breedte van het paneel een zacht, 2 cm hoog, klittenband gestikt. Daar mee wordt het paneelgordijn aan de rail bevestigd.

Zijkanten

Aan de 2 zijkanten van het gordijnpaneel wordt een 2,5 cm brede, dubbele zijzoom gestikt.

Optioneel, bij polyester stoffen, is het mogelijk het paneelgordijn zonder zijzomen te verwerken. Om de stof toch goed af te werken wordt bij deze methode met een laser gewerkt. Hierdoor is het rafelen van de stof uitgesloten.

Onderzoom

De onderzoom is 4 cmhoog en wordt tevens dubbel gestikt. Aan de bovenkant van de onderzoom wordt een opening vrij gehouden, waardoor er ruimte is voor het plaatsen van een verzwaringsprofiel.

Hoekafwerkingen

De twee hoeken aan de onderkant van het paneel worden dicht gestikt waardoor het verzwaringsprofiel niet kan uitschuiven. Aan de bovenkant van de onderzoom wordt een opening gelaten waardoor het profiel in en uitgeschoven kan worden.

Technische gegevens

Rail met wagens leverbaar in wit en aluminium. De maximale lengte van een rail is 7 meter. Elk spoor is 2 cm.

Paneel breedte advies: 70 cm. De panelen schuiven 3 cmover elkaar heen.

PAS OP!

Er zijn spoor en paneel variaties waarbij alleen een bediening met trekstang mogelijk is.
De hoogtemaat is inclusief het railsysteem.

Stofverbruik Per paneel:

hoogte+25 cm, breedte+15 cm